1: Hvordan melder man sig ind?

Indmeldelse kan foregå ved at kontakte vores formand Paul Andy Andersen på 30136319 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., hvorefter du bliver kontaktet af Paul Andy.

 

2: Hvad får man ud af at melde sig ind?

Medlemsskab koster for øjeblikket 350 kr. om året. For de penge får man blandt andet følgende:

  • Adgang til de træf og andre arrangementer, som klubben og klubbens medlemmer afholder.
  • Klubblad minimum 3 gange om året med artikler skrevet af klubbens medlemmer. Heri annonceres træf og andre arrangementer, hvis de er planlagt, når klubbladet trykkes. Der er også reportage og billeder fra afholdte træf/arrangementer, og artikler om medlemmers biler samt køb og salg af biler og dele mm.
  • Vi udsender ved behov et nyhedsbrev på e-mail til medlemmer med træf og andet, der ikke nåede at komme med i klubbladet.
  • Ford Classic Club DK er en forening, hvor der årligt afholdes generalforsamling. På generalforsamlingen vælges blandt andet bestyrelse og regnskab/budget gennemgås og debatteres. Som medlem har man direkte indflydelse på, hvad klubben skal have af aktiviteter, og hvad der skal bruges penge på.
  • Man får mulighed for at udstille sin(e) bil(er) på de udstillinger, hvor klubben har stand.
  • Vi er som klub medlem af Motorhistorisk Samråd, der arbejder for, at vi også i fremtiden kan få lov til at køre på vejene med vores klassiske biler. Som medlem bidrager man direkte via kontingentet til deres virke. Vi har som klub indflydelse i Motorhistorisk Samråd baseret på antallet af medlemmer.
  • Vores medlemskab af Motorhistorisk Samråd gør, er vi en godkendt bilklub set ud fra flere af de forsikringsselskaber, der tilbyder fordelagtige forsikringer til klassiske biler og veteranbiler. Ved medlemskab opnås der dermed adgang til disse forsikringer.
  • Som medlem får man en medlemsliste, hvor man kan se, hvilke biler de enkelte medlemmer har. Den er meget anvendelig, når man er på tur i Danmark med sin klassiske bil, og der opstår problemer, eller når man står med et problem og gerne vil høre ejere af samme bil, hvad der kan være galt.
  • Klubben får jævnligt henvendelser om træf og interessante biler og dele, som vi videregiver til vores medlemmer. Vi får også henvendelser fra magasiner, der skriver om klassiske biler, hvis de har brug for en klassisk Ford til magasinet.
  • Som medlem bidrager man til, at klassiske Ford-biler fortsat bliver værdsat, husket og omtalt i medier. En aktiv klub med mange medlemmer vidner om popularitet.

 

3: Er man ringere stillet, hvis man optages uden klubbil? 

Som medlem kan man deltage i alle arrangementer i klubben. Man er således ikke stillet ringere, hvis man er optaget uden klubbil. Der kan dog være enkelte undtagelser, hvor det kræver, at man har en klubbil, for at kunne deltage, for eksempel i udstillinger.

 

4: Skal man have en klassisk Ford for at melde sig ind?

Medlemmer optages i klubben ved ejerskab af en europæiskproduceret Ford-bil, som er minimum 25 år gammel. Der kan efter bestyrelsens beslutning optages medlemmer uden bil, så du kan sagtens blive medlem uden at have en klassisk Ford.

 

5: Hvilke Ford’er er velkomne i klubben?

Vi er en klub for europæiske Ford-biler på 25 år eller derover, så de amerikanske Ford-biler såsom Mustang og Falcon hører ikke til klubben. Hvis du ikke har en europæisk Ford-biler men har interessen er du dog meget velkommen i klubben,, da der efter bestyrelsens beslutning kan optages medlemmer uden bil.

 

6: Kan man blive medlem med en Ford A eller en Ford Mustang?

Ja, hvis du ikke har en europæsisk Ford-bil over 25 år, kan du efter bestyrelsens beslutning optages som medlem uden bil. I øvrigt blev en del Ford A og Ford T bygget i Europa.

 

7: Min klassiske Ford er ikke ret pæn. Kan jeg komme med til træffene alligevel?

Ja, så absolut. Vi stiller ingen krav til stand på din klubbil.

 

8: Jeg har ikke en klassisk Ford. Kan jeg deltage i træffene alligevel?

Ja, normalt er alle arrangementer åbne for alle medlemmer uanset, om man kommer i en klubbil eller ej. Der kan være specielle dele, der kun er for klubbiler, for eksempel ved udstillinger.

 

9: Hvor mange medlemmer er I?

Per oktober 2017 er vi 400 medlemmer.

 

10: Jeg har ikke lyst til, at andre kan se, hvilke biler, jeg har. Kan jeg undgå dette?

Vi udarbejder medlemslisten, så medlemmer kan finde hinanden og andre medlemmer med samme bil. Det er kun medlemmer, der kan se medlemslisten.

 

11: Holder I træf over hele landet?

Ja, vi holder to faste træf om året - træffene arrangeres på skift af medlemmerne fra henholdsvis Nordjylland, Fyn/Sønderjylland og Sjælland. Derudover afholder medlemmerne jævnligt garagemøder og andre sociale arrangementer rundt omkring i landet, og vi er ofte til stede ved klassisk bil-arrangementer og historisk motorsportsarrangementer rundt omkring i landet.

 

12: Kan jeg sætte en bil eller reservedele til salg i jeres klubblad?

Ja, det kan du sagtens. Ønsker du det, så kontakt vores redaktør Paul Andy Andersen på 30136319 eller på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Det er gratis for medlemmer.

 

13: Jeg skal holde bryllup og vil høre, om ikke et medlem har lyst til at hjælpe? Hvordan gør jeg dette?

Kontakt os med dato, hvilken biltype du ønsker og andre ønsker. Så skal vi se, hvad vi kan gøre.

 

14: Har I prominente medlemmer i jeres klub?

Hans Kongelige Højhed Prins Joachim er æresmedlem af vores klub. Vi afholdte vores tiårsjubilæum i 1993 i Schackenborg, og vi afholdte vores tyveårsjubilæum i 2013 også i Schackenborg. Derudover er Erik Høyer æresmedlem af vores klub, og vi har tradition for et årligt besøg hos Team Erik Høyer.

 

15: Jeg kunne godt tænke mig at arrangere et træf. Hvem kontakter jeg?

Kontakt vores formand Paul Andy på 30136319 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Så skal vi nok hjælpe dig.

 

16: Jeg skal åbne en ny forretning og kunne godt tænke mig, at have nogle klassiske Ford-biler som blikfang. Hvem kontakter jeg?

Kontakt vores formand Paul Andy på 30136319 eller på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. med dine ønsker, så skal vi nok finde ud af noget.

 

17: Deltager I på de forskellige bilmesser rundt omkring?

Ja, vi havde blandt andet fast stand på ”Biler i Bella” i København og på ”Biler for Alle” i Herning, da de stadig blev gennemført. Nu har vi stand til Bilmesse og Brugtmarked i Fredericia de to gange om året. Du er meget velkommen til at komme forbi vores stande.

 

18: Gør I noget for miljøet?

Ja, det gør vi. En undersøgelse foretaget af den internationale paraplyorganisation for den motorhistoriske bevægelse, Fédération Internationale Véhicules Anciens (FIVA), har vist at historiske køretøjer kun tegner sig for 0,07 % af de kørte kilometer indenfor EU. Endvidere køres disse køretøjer forsigtigt og med omhu, således at deres bidrag til ulykkesstatistikken og til forureningsbilledet nærmest ikke kan måles. Samtidigt er vores køretøjer til hobbybrug, så de er typisk yderst velvedligeholdte.

Yderligere information