Vi har modtaget nedenstående invitation til 100-års-jubilæum for Fordson

I 1917 – under første verdenskrig - besluttede Henry Ford, at hans bil-succes med Ford T skulle suppleres med en traktor, der kunne lette det hårde slid på landet. Traktoren blev en kæmpesucces med eksport til næsten alle afkroge af verden.

En del kom også til Danmark, og gennem årene er der solgt tusinder til det danske landbrug, og Fordson var en af de vigtige aktører ved landbrugets mekanisering. Traktoren blev ligesom Fords person- og lastbiler udbredt over det ganske land, og mange entusiaster har samlet sig omkring mærket.

 100-års fødselaren skal naturligvis fejres, og de to store danske veterantraktorklubber, ”Dansk Veteran Traktor Klub” og ”Motor og Traktor Klubben Jylland” går forrest. Sidstnævnte klub har allerede afholdt en storslået udstilling i Messecenter Aars, hvor næsten alle modeller fra Fordson og Ford var repræsenteret.

Den første weekend i juni sætter ”Motor og Traktor Klubben Jylland” igen fokus på Fordson i forbindelse med klubbens Veterantraktortræf i Kongensbro og ”Dansk Veteran Traktor Klub” gør det samme ved deres store træf i Brørup den 1. og 2. juli.

Det hele kulminerer ved et fælles træf mellem de to klubber, hvor de i et samarbejde over to intense dage med mulighed for overnatning markerer de 100 års traktorhistorie hos Jens Ole Kuk Christensen i Vognsild.

Her indbydes som noget helt specielt alle ejere eller brugere af Fordson, Ford og New Holland-køretøjer samt alle med biler, busser, lastbiler og ting som relaterer sig til Ford, til at udstille eller deltage i markarbejdet.

Arrangørerne henvender sig derfor med træffet den 16. og 17. september til alle klubber for klassiske køretøjer og ejere af Ford-produkter, og håber at alle ejere af Ford-biler vil være med til at fejre de 100 år for en af verdens første samlebåndsfremstillede traktorer.

Der kan læses mere om disse arrangementer på de to klubbers hjemmesider www.dvtk.dk og www.mtkj.dk 

Tilmelding og nærmere oplysninger ved Palle Juel Rasmussen, mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller tlf. 20165518  samt ved Christen Sæderup, mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller tlf 23411725

Læs invitationen

Yderligere information