Klubben er inviteret til Vetranhøstdage omkring Hadsten. Se mere i nedenstående tekst

//////

Veteranhøstdage med dansk landbrugsmaskinehistorie
Er der virkelig gået næsten to år siden der blev sat verdensrekord på markerne nord for Hadsten, kan man spørge sig selv, når der igen bydes til veteranhøstdag på Holkjærgård Maskinstation.

-Ja det er der, fortæller Ole Sørensen på hvis marker og gård arrangementet afholdes. Det afholdes hvert andet år, og de mange gamle mejetærskere på marken huskes vist af de fleste.

-I år bliver der dog ingen rekordforsøg, men derimod præsentation af de mange maskiner som den kendte fabrik TAARUP fra Fyn kunne tilbyde de danske landmænd, fortæller Ole Sørensen, der sammen med CB-veteraner selv har en lang række forskellige redskaber og maskiner fra TAARUP, som de vil vise i brug den 27. og 28. juli. Og skulle der blandt læserne være nogle, der har nogle spændende maskiner fra TAARUP, hører arrangørerne meget gerne.


TAARUP er en typisk dansk landbrugsmaskinefabrikant, der startede som en lokal landsbysmedje ved Kerteminde, og har gennemgået en historie, der indeholder næsten alle faser af dansk industris udvikling fra håndværksmæssig produktion på landet over etablering af fabrik i en bymidte til udflytning i industriområde og endelig til indlemmelse i en international koncerns, med den norske landbrugsmaskineproducent Kvernelands overtagelse.


I starten af dansk landbrugs mekanisering var der mange danske fabrikker, der lavede landbrugsmaskiner – nu er fleste borte. Det er en af dem arrangørerne af årets høstdage gerne vil fortælle om og vise fabrikkens succesfulde produkter.


-Vi regner med, at der kommer en lang række af TAARUPS landbrugsmaskiner i arbejde på markerne lørdag og søndag eftermiddag, fortæller Ole Sørensen fra arrangementsgruppen, på hvis marker på Holkjærvej 4 i Galten ved Hadsten veteranhøstdagene afholdes.

Ved høstdagene på Holkjærgård vil man udover præsentationen af TAARUPS landbrugsredskaber og forskellige høstformer fra selvbinder til mejetærsker, naturligvis ført an af den næsten lokalt fremstillede Dronningborg mejetærsker fra Randers, kunne se et stort antal veterantraktorer i arbejde med pløjning, harvning, såning og meget mere. Udover høstaktiviteterne vil der være forskellige udstillinger med modeltraktorer og boder fra egnens gårdbutikker og lignende, ligesom der er tænkt på børnene med et stort legeområde.


Arrangementet hedder veteranhøstdage, men det er efterhånden blevet en tradition at ejere af ældre biler, motorcykler med mere lægger turen omkring Holkjærgård og dermed skaber sin egen ekstra udstilling, der nok er værd at se på.


Skulle der blive et overskud på arrangementet, pointerer arrangørerne, at de går til et velgørende formål. Tidligere år har overskuddet glædet både børn og ældre.


Høstdagene afholdes den 27. og 28. juli fra 10-16. Nærmere oplysninger ved enten Bjarne Knudsen tlf. 20955527 eller Ole Sørensen tlf, 40101531 eller mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


Vedhæftet fotos fra Veteranhøstdagene forrige år. Yderligere materiale og fotos kan rekvireres ved Jørgen Kjær på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller tlf 30243177.
Hadsten den 4 marts 2013
Jørgen Kjær

Yderligere information